دریاچه وان ترکیه یکی از جاذبه های مهم شهر وان است. دریاچه وان بزرگترین دریاچه شهر ترکیه است. برای کسب اطلاعات بیشتر با تورکده همراه باشید.
دریاچه وان بزرگترین دریاچه آب شور ترکیه و دومین دریاچه آب شور خاورمیانه است. شهر وان بزرگترین شهر مرزی ایران و ترکیه است. درست است که بیشتر مسافران این مقصد به قصد خرید به این شهر سفر میکنند ولی این شهر جاذبه های گردشگری بسیار زیبایی دارد. شهرت این شهر بیشتر برای مراکز خرید و هتل های مناسب و بیش از همه کتیبه خشایار شا است. آب تنی در آب این دریاچه را به شما پیشنهاد می دهیم.
بزرگترین دریاچه ترکیه و دومین دریاچه بزرگ خاورمیانه است. این دریاچه بزرگ شامل 3 جزیره کوچک است. در فصول گرم در این دریاچه آبتنی و شنا برقرار است. منظره بکر و بی نظیر کوه های اطراف دریاچه تکرار نشدنی است. در نزدیکی مرز ایران و ترکیه در خاک ترکیه دریاچه ایی نسبتا بزرگ (وسعتی در حدود 3.755 کیلومتر مربع) وجود دارد. این دریاچه در قسمت شرقی ترکیه و در میان شهر ها و روستاهای مختلفی قرار گرفته است. آب دریاچه وان شور ( آب دریاچه وان قلیایی است و ph آن در حدود 9.7 و 9.8 دارد) است و به همین دلیل ماهی های خاصی در این دریاچه زندگی می کنند که در هیچ جای دیگر قادر به زیست نیستند. دریاچه وان به علت فعالیت های ناشی از فعالیت های اتشفشانی در طول سالیان دراز بوده است. به علت وجود سدیم کربنات و دیگر نمک های دریایی آب دریاچه برای کشاورزی مناسب نیست ولی از آب دریاچه برای ساخت پاک کننده ها استفاده می کنند.منبع آبی که دریاچه از ن پر آب میشود باران و ذوب برف های موجود در کوه های ارتفاع دریاچه است. در شمال غربی دریاچه کوه سبحان و از جنوب کوه اختیار شهاب دریاچه وان را در برگرفته است. شکل کلی دریاچه به شکل مثلثی است و در قسمت شمال نوک تیز می شود و قسمت اصلی آب در قسمت جنوبی قرار دارد. ارتفاع سطح آب از دریا به 1640 متر نیز می رسد اما به علت غلظت آب در دمای زیر صفر هم آب منجمد نمی شود، تنها در بخش های کم عمق شمالی دریاچه کمی سطح آب شروع به یخ زدن می کند. کمی که در اطراف آن قدم بزنید قایق های کوچکی را خواهید دید که به کمک آنها می توانید تا جزیره ها بروید و آثار باستانی و تاریخی که در دل این جزیره ها قرار گرفته است را بازدید کنید و از داستان های افسانه ایی آنها مطلع شوید.
جزیره های دریاچه وان به نام های آکدامار، آدیر، کوش و جارپاناک است.
جزیره آدیر بزرگترین جزیره واقع در دریاچه وان ترکیه است. بقایای کلیسای سنت جرج که در سال 1305 میلادی ساخته شده بود و تا قرن 17 یا 18 هنوز مورد استفاده بود در این جزیره باقی است.
آکدامار از نظر وسعت دومین جزیره بزرگ دریاچه وان است که وسعتی در حدود 700 مترمربع دارد و فاصله ایی در حدود سه کیلومتر از ساحل دارد. از زیبایی های این جزیره صخره ایی آهکی است که بلندی در حدود 80 متر از سطح دریاچه دارد و در شرق جزیره نیز چشمه ایی جوشان وجود دارد. سازه ایی که در این جزیره خونمایی میکند کلیسای صلیب مقدس است. در سال 921 میلادی پادشاه ارمنی یک مجموعه قصر و کلیسا و صومعه را احداث کرد ولی متاسفانه چیزی که از این بنا باقی مانده است تنها کلیسا است و بر روی دیوارهای آن حکاکی ها و نقش برجسته های چشمگیری برجای مانده است. داستان های مذهبی روی دیوارهای این کلیسا نقش بسته است. داستان حضرت آدم و حوا، داستان یونس پیامبر، داستان حضرت داوود و قوم جالوت و داستان حضرت ابراهیم و اسماعیل از داستان های حکاکی شده بر روی دیوارهای این کلیسا است.
دو جزیره کوچک دیگر نیز به نام های جارپاناک و کوش در دریاچه وان واقع شده اند. جزیره کوش به نام جزیره پرنده هم شناخته می شود.
شهری در شمال دریاچه وان قرار گرفته است به نام احلات که قدمتی 2900 ساله دارد و شهرت این شهر به واسطه وجود گورستانی منحصر به فرد است. بر روی سنگ قبر های این گورستان اشکال چند بعدی منحصر به فردی قرار دارد که قدمتشان به قرون وسطی بر می گردد. موزه ایی قدیمی در شهر احلات وجود دارد که آثار تاریخی چون تندیس ها، ظروف باستانی و سرامیک هایی از دوران حکومت سلجوقیان را در خود حفظ و نگهداری میکند. اشیایی که در این موزه حفظ و نگهداری می شود از قدمتی 4 هزار ساله برخوردار است و باستان شناسان این ظروف و اشیا را به عصر آهن نیز نصبت می دهند. برای بازدید از این موزه ساعت 8 تا 12 و یا 13 تا 17 مراجعه کنید.
کلیسای تاریخی دیگری که در اطراف شهر وان قرار دارد کلیسای آلتینساج است که در قسمت غربی دریاچه وان قرار گرفته است. کلیسا در روستایی به نام آلتینساج واقع شده است. برای رسیدن به این روستا از جزیره تاتوان 15 کیلومتر که طی کنید جاده آسفالت به پایان می رسد و باقی مسیر را در کنار دریاچه طی میکنید تا به روستا برسید و حدود دو کیلومتر بعد به کلیسا خواهید رسید.
هر مکانی دارای داستان ها و افسانه های مخصوص به خود است داستان عشق پسری جوان برای دختر کشیش کلیسا به نام تامارا و یا داستان هیولای دریاچه و یا عشق مرد جوان بر پری عصیانگر …..
دریاچه وان
دریاچه وان تنها در چند کیلومتری دریاچه ارومیه ایران قرار دارد ولی همانطور که اطلاع دارید آب دریاچه ارومیه در حال خشک شدن است ولی سطح آب دریاچه وان هنوز با توجه به قدمت طولانی آن که به دوران عصر یخبندان برمی گردد در طول این همه سال تغییرات زیادی را داشته است. همانطور که اشاره شد آب دریاچه وان شور است و همه نوع ماهی نمی تواند در آن زندگی کند. نوعی ماهی کپور به نام شاه ماهی در آن زیست می کند. البته این نوع ماهی تنها موجود زنده این دریاچه نیست. فصل بهار بهترین فصل ماهیگیری است.
برای اطلاع از سایر جاذبه های گردشگری وان ماطلب زیر را دنبال کنید. قلعه وان ترکیه یکی از جاذبه های مهم شهر وان است. برای خرید به مرکز خرید AVM وان ترکیه واقع در خیابان جمهوریت مراجعه نمایید. از جاذبه های دیدنی وان میتوان آبشار مرادیه وان ترکیه را نام برد
کی به دریاچه وان سفر کنیم
با توجه به منطقه دریاچه وان که دارای اقلیم قاره ای و خشک است اختلاف دمای شب و رزو زیاد است. دمای تابستان در بین 22 تا 25 و در زمستان بین 3- و 12- است. در واقع بهترین وقت سفر به وان ترکیه برای بازدید از دریاچه وان 6 ماهه اول سال است.
برای رفتن به وان ترکیه از مرز رازی در شهر ارومیه میتوانید عبور کنید. ساعت کاری مرز رازی از ساعت 9 تا 17 می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید